Lyenne, Evie en Tibeau

Lyenne de la Tour St.Genin * 18-05-1995 + 05-05-2009
Evie van de korte Toren * 18-12-1998 + april 2013
Tibeau Lyenne van'T Strutje * 18-07-2002 + 15-10-2014

Wat was ik trots dat ik in 1995 mijn eerste hond, een briardpup, genaamd Lyenne de la Tour St. Genin in Frankrijk op mocht gaan halen.

Trouw gingen we wekelijks naar de gehoorzaamheids- en behendigheidstrainingen en hebben menige show gelopen. VE2 hebben we gehaald, waarna ik in 1997 zwanger raakte van onze dochter Mabel en het laatste VE3 niet meer heb gedaan.
Een stabiele, trouwe en makkelijke hond. Een sociale hond die ingezet werd tijdens de briardtesten om een andere hond op omgang hond-hond te testen. 
Een hond die totaal op mij vertrouwde. Lief voor kinderen was en over Mabel, onze dochter waakte. Hoe kan het dan ook anders dat Mabel eveneens stapel op honden is.Mabel is opgegroeid met Lyenne

Waar ik was, was de hond en waar de hond was, was ik.
In de beginjaren ging Lyenne tijdens mijn werk naar mijn moeder.
Voor mijn moeder absoluut geen straf.

In 2002 heeft Lyenne een nest gehad. Wat hebben we daarvan genoten en hebben 12 jaar lang van haar dochter Tibeau mogen genieten. Haar laatste pup, Tayra is begin 2016 in Leiderdorp, in het bijzijn van haar lieve baasjes overleden.

Lyenne is op 5 mei 2009 (bevrijdingsdag)  thuis in bijzijn van haar trouwe maatjes en baasjes vredig ingeslapen. Een mooiere dag als bevrijdingsdag had het niet kunnen zijn. 
ZE was op, het was goed maar we missen haar nog enorm. 

 

 In februari 1999 werd ons gezin uitgebreid met een schapedoesje. Onze dochter Mabel kreeg haar voor haar eerste verjaardag en het hondje kreeg de naam Evie van de Korte Toren.  Evie was een allemansvriendin. Naar andere honden toe probeerde ze Lyenne te verdedigen. Niemand mocht aan haar hondenvriendin Lyenne komen. Ze had schijnbaar niet in de gaten dat Lyenne toch heel wat cm groter was en heel goed voor zichzelf op kon komen. Evie lag standaard met haar koppie te slapen op het achterwerk van Lyenne. Evie, onze doelloze, zoals we haar altijd noemde, liep zo in het bos haar eigen weg, keek een keer om en zag dat wij dan allang afgeslagen waren. Dan kwam Evie er weer doelloos achteraan gehuppeld. Evie leefde zo haar eigen leven. Ze is ook de enigste hond die totaal niet van een bal hield.

Knuffelen daar hield Evie wel van. Dichtbij de mens, daar wilde ze zijn.

Omdat er bij Evie nierafwijkingen werden gevonden, hebben wij met haar nooit een nestje gefokt. Toen Lyenne er niet meer was, heeft Ober bij Evie de plaats van Lyenne ingenomen. Wonder boven wonder ging Evie actiever worden. Maar na een tijdje sloeg de ouderdom bij Evie toe. Lopen ging moeizamer en onze dame kreeg dementieverschijnselen. Uiteindelijk hebben we  april 2013 besloten om Evie op veertienjarige leeftijd te rustte te leggen bij haar vriendin Lyenne. En natuurlijk met haar koppie bij het achterwerk van Lyenne. 

Lieve Tibeau Lyenne van 't Strutje,
Op 18 julli 2002 ben je bij ons geboren en op 15 oktober 2014 ben je van ons heen gegaan.
Je hebt als pup rumoerige tijden gekend en wat bloeide je weer op toen je bij ons terug kwam.
De mishandeling die je in je jonge leventje hebt meegemaakt hebben zijn sporen nagelaten. Toch wist je, nadat je weer terug kwam bij ons,  samen met ons het vertrouwen terug te winnen. Plotselinge bewegingen naar je hoofd toe vond je niet prettig, vandaar dat je voor jou een veilige plek beneden had wanneer er mensen kwamen die voor jou onbekend waren. Je koos er zelf voor wanneer de deurbel ging om weg te gaan.
Maar wat een vrijheid had je door heerlijk te rennen in de tuin samen met je kameraadjes, de doezen. Een trouwe, lieve en vooral aanhankelijke hond was je die zo kon genieten van al dat geknuffel.
De laatste week vermagerde je sterk en sinds 14 oktober wilde je niet meer eten. In de nacht van 14 op 15 oktober ging je sterk achteruit. Je plasje kon je niet meer ophouden en volop diarree. Je keek zo schuldig dat je het liet lopen maar lieverd, je had geen keus. Smiddags hebben we je uit je lijden verlost.
LIeve Beau, het ga je goed. Bedankt voor alle jaren en doe de groeten aan je moeder in de hondehemel.
XXX

 

Beschrijving
Beschrijving
Beschrijving

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

29.06 | 15:57

Wat leuk dat er een halfzusje van Job in Gendt komt wonen Ellen!!

...
11.12 | 08:03

Beste Eddy en Jeannine

Links vindt u onder kopje dekreuen de gegevens van Guus (Doerak)

Hopende u hiermee geholpen te hebben en anders hoor ik hebben

Mabel

...
10.12 | 15:11

Is er ook informatie over papa guus

...
06.09 | 12:01

Als je een doesje wil van een fokker die al het goede in haar nestjes stopt dan moet je bij Ellen, Mabel en Walter zijn ❤️.

...
Je vindt deze pagina leuk