Doesji x Cecil Thijs

Op 29 en 30 juli heeft in het duitse Ascheberg de dekking van  Doesji en Cecil Thijs plaatsgevonden.
Op 27 augustus hebben we een echo laten maken.

Op 27 september zijn de puppies geboren.

 De pups zijn alweer een week. Moederhond had de eerste dagen niet voldoende melk, maar nadat we de trucendoos open hebben getrokken met venkel, anijs, oud bruin en heeel veeel aanleggen, hebben de pups een inhaalslag geleverd en hebben ze al een verdubbeling van het geboortegewicht gehaald. Doesji is erg zorgzaam en ,lief voor de pups en  de pups op hun beurt vallen nadat ze hun buikje vol hebben gedronken vredig in slaap. Hun leventje bestaat uit aan de melkbar hangen, slapen en groeien. En wij, wij genieten. Het gaat super!

Inmiddels zijn de stamboomnamen bekend.
Reuen: Doerak en Duncan
Teven: Djill, Djennah, Dwarrel en Donder
Alle puppies zijn gereserveerd!

Week 2 van de pups. De pups beginnen te klauteren en kunnen zich zo steeds sneller voortbewegen.  Ook gaan deze week de oogjes  en oortjes open                                                                   8 oktober: pup met het donkerblauwe bandje heeft als eerste haar oogjes geopend. Welcome world
Het donkere reutje heeft de eerste pasjes gezet deze week. Er komt steeds meer leven in de brouwerij. Deze week hebben ze ook de eerste wormkuur gehad.
Week 3: De pups beginnen elkaar steeds meer te vinden. Wat een leuk gezicht. De werpkist hebben we een stukje groter gemaakt want het lopen is begonnen. Met vallen en opstaan krijgen ze het al aardig onder de knie. Deze week wordt het geluk ook overschaduwd door het overlijden van onze briard Tibeau. Met veel pijn hebben we afscheid moeten nemen van haar. Ze zal in onze gedachte blijven als een voor ons zeer betrouwbare vriendin.
Eind van de week komen de eerste puppiebewonderaars
Week4: De eerste puppiekijkers zijn geweest. Altijd leuk om te zien hoe enthousiast de mensen zijn om te komen kijken naar hun toekomstige huisgenoot. De pups gaan deze week ondervinden dat er niet alleen moedermelk is. De eerste dagen een heerlijke kliederboel. Steeds meer geluidjes en het ontdekken dat er meer wereldburgers zijn is geweldig om te zien. Kortom Genieten!!
Week5:Afgelopen week hebben de pups kunnen wennen aan de geweekte brokjes. Ze moesten echt wennen. De melkbar blijft nog steeds hun voorkeur hebben. Deze week ook langzaam aan met vlees beginnen. Wat hebben ze al goed in de gaten wanneer je sochtends binnen komt lopen. Gewoon fantastisch zo'n gemengd koor.Het lekker dollen van de pups en het enthousiasme naar ons toe blijft geweldig. Eind van de week gaan de los in de tuinkamer. Het speelparadijs wordt dan weer geopend.
Week 6.De pups zijn veel uit de werpkist geweest en hebben zich naar hartelust vermaakt in het speelparadijs. geweekte brokjes eten gaat steeds beter, al is moeders toch ook nog aardig in trekt. Zaterdag de puppie infomiddag. We hebben er zin in.
Week 7: Deze week komt maandag Helga en Heike, eigenaresse en fokker van Cecil Thijs. De Blije Does komt op visite. Dinsdag worden de pups voor het eerst geent en door de dierenarts nagekeken. Woensdag komt Raad van Beheer chippen en DNA afnemen. Kortom een volle week voor de pups waarin we ook naar buiten willen gaan.
Week 8 en 9: even twee weken samen gepakt. Wat gaat de tijd snel. Weken waarin we veel met de pups hebben gedaan. Mijn excuses dat ik wat verlaat ben met het verslag en de foto's schaam, schaam.
DE afgelopen week zijn de pups naar buiten geweest, naar de dierenarts voor de puppenknuffel Dank hiervoor aan Yvonne van Diernartspraktijk Wijchen), ervaring met autorijden opgedaan. Dit ging heel goed. Mee op weekendje weg geweest. Verder staat aan het riempje lopen nog op de planning en nauttrlijk ons uitstapje naar Intratuin. De nieuwe eigenaar van Doerak komt een dagje meelopen. Ik denk dat we dan met onze smurfen Intratuin onveilig gaan maken.

En dan, en dan, dan gaan zaterdag de eerste al weg. Even niet aan denken want dan krijg ik al zo'n slikmoment. Nog even genieten.

 


 

 

 

 

 

 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Maria Beerens | Antwoord 30.09.2014 17.12

Gefeliciteerd Doesji met 7 mooie puppy's, we zijn supertrots op je!

Ninette | Antwoord 25.09.2014 21.37

Heel veel succes voor Doesji en voor jullie. Ben zo benieuwd hoe het zal gaan en hoe de pups zullen zijn.......

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

29.06 | 15:57

Wat leuk dat er een halfzusje van Job in Gendt komt wonen Ellen!!

...
11.12 | 08:03

Beste Eddy en Jeannine

Links vindt u onder kopje dekreuen de gegevens van Guus (Doerak)

Hopende u hiermee geholpen te hebben en anders hoor ik hebben

Mabel

...
10.12 | 15:11

Is er ook informatie over papa guus

...
06.09 | 12:01

Als je een doesje wil van een fokker die al het goede in haar nestjes stopt dan moet je bij Ellen, Mabel en Walter zijn ❤️.

...
Je vindt deze pagina leuk