Fotoalbum


Op 16 juni 2015 is Ober bevallen van 2 teefjes en 4 reutjes.
Een rustig verloop . Krachtige pups, geen complicaties en direct drinken.
Ober doet het, zoals elke bevalling op haar eigen manier.
Op dit moment is ze niet bij de pups weg te krijgen. Wederom een echte moeder voor haar pups. Mooie gewichten en vanavond, terwijl ze vanochtend en vanmiddag geboren zijn, zijn ze gemiddeld 15 gram aangekomen. Super!!!
Dag 2. Ze drinken goed, ze slapen veel en moeders is druk doende om het haar kroost naar de zin te maken. Obertje zit weer helemaal in haar rol, de schat.
Wij zijn trots
Dag 3. De eerste zijn hun navelstrengetje verloren. Ziet er allemaal goed uit.Wat doen de pups het toch. En wat hebben ze al snel in de gaten wanneer moeders het nest verlaat. Dat laten de kids wel weten en moeders weet niet hoe razendsnel ze terug moet om haar kroost gerust te stellen.
Obertje zit weer helemaal in de moederrol. En wat doet ze dat toch goed.
Dag 4 t/m 6. Deze dagen staan in het teken van drinken, slapen, drinken en slapen. De neusjes die met de geboorte wit zijn, zijn inmiddels zwart gekleurd.
Stuk voor stuk groeien ze goed. Mooie gewichten. 
Dag 7 en 8. Alweer een week oud en wat groeien ze. Ben trots op het kleine grut en op Obertje. 
Een week van drinken en groeien. 
Inmiddels zijn de Namen bekend
De teefjes heten Eboney Happy  (Donker hout) en Eloise ( zon)
De reutjes El Macho ( Spaans voor mannetje ),  Espresso ( zwarte koffie ),  Easy  ( eenvoudig, gemakkelijk,  zorgeloos ) en Exact (hetzelfde ). Nou dat spreekt voor zich.
Wat gaat week 2 ons brengen.  De oogjes gaan open tussen 10 en 15 dgn, ze gaan horen .. 
Wie zal als eerste de oogjes open doen.  Wij gaan in ieder geval hier weer een gokje aan wagen binnen ons gezin.
DE eerste stapjes zijn gezet. Er gaat een wereld open. El Macho is de eerste die de eerste stapjes heeft gezet. De dag daarop volgde de rest,. Als er 1 schaap (Lees does) over de dam is, volgt de rest.
 Vandaag, zaterdag, heeft El Macho beide oogjes open en Easy 1 oogje. Gistermiddag zijn bij alle pups de oogjes open gegaan.  Hello word! !
Alle pups zijn de kilo gepasseerd .
Week 3: inmiddels hun eerste Wormkuur gehad. Het lopen en daarmee ontdekken is begonnen.  Kortom, leven in de brouwerij. 
Maar wat hebben ze het warm. Ondanks de screens, laken buiten voor de deur en de koelmatjes in de werpkist was het gisteren afleggen.  Ze reageerden goed toen we ze op de koelmat legde. 
We hebben airco, maar ivm tocht maar niet gebruiken.
Eind van deze week staat in het teken van bezoek ontvangen, met de eer aan de puppiemensen om naar hun toekomstige huisgenoot te komen kijken. Wat een enthousiasme weer. En die reacties een ooochs en aaachs, geweldig.
De laatste twee dagen is onze grote El Macho niet de grootste meer. Hij heeft plaats moeten maken voor twee andere groeiers. Ook het kleinste teefje is de kleinste niet meer. Al met al scheelt het nest niet veel van elkaar qua gewicht.
Morgen zijn ze alweer drie weken. Tot vandaag hadden alle pups een warm mandje over een paar weken. In goed overleg met een van de puppiemensen is besloten dat ze op een later nest wachten. We hebben dus nog 1 puppie beschikbaar.
In deze week gaan ze elkaar steeds meer ontdekken en zal naast de moedermelk de eerste hapjes van de startersmousse plaats gaan vinden. Ook zullen we beginnen met de zindelijkheidstraining, door een aparte bak met kranten in de werpkist te gaan plaatsen. Wat is deze tijd toch leuk. Ontdekken, spelen, het eerste hapje. Over twee dagen alweer vier weken. Wat een lekker stel.
Alweer 4 weken. De pups hebben hun tweede wormkuur gehad, zijn aan de startersmousse begonnen. Nu gaat het ook tijd worden voor de geweekte startersbrok. Ook de laatste pup heeft een warm mandje gevonden. Binnenkort gaan de nieuwe mensen kennis maken met hun nieuwe pup.
Week 5 is voorbij gevlogen. De pups zijn deze week buiten de werpkist en spelen volop met al wat op de grond te vinden is. Wat genieten we hiervan.Over twee dagen alweer 6 weken. Wat gaat de tijd toch vlug. Dinsdag de entingen en ook de definitieve keuzes zullen gemaakt gaan worden. Ook zullen ze meer van de wijde wereld gaan zien en voor het eerst naar buiten gaan. Kortom, het wordt steeds leuker
Week 6: Wat gebeurt er toch altijd veel de laatste twee weken dat ze nog bij ons mogen zijn. We komen tijd tekort. Ober heeft er steeds minder zin in om de pups te voeden. En terecht , het wordt ook tijd dat ze zelfstandig eten. De pups hebben de eerste entingen en dus ook de medische controle van de dierenarts gehad.  Alles was goed. Altijd fijn om te horen. Hij was zeer tevreden en vond de hondjes mooi gespierd. Alle baasjes zijn op de hoogte gebracht en iedereen heeft de eerste keuze gekregen. Wat was iedereen blij. Spijt begin ik wel te krijgen dat ik 1 reutje niet aangehouden heb van dit mooie nest. Maar beloofd is beloofd. De pups lopen nu ook heerlijk buiten. Ze genieten volop, en wij niet minder.Aanstaande zondag de puppy infomiddag. Een gezellig samen zijn met alle nieuwe puppymensen. Hebben er zin in.
Week 7: Wat gaat deze snel voorbij. Kon de tijd maar even stil gezet worden. De puppy infomiddag is geweest. We zijn deze week met enkele toekomstige baasjes en alle ups gaan puppyknuffelen bij Dierenartspraktijk Wijchen. Henk, Sarah en Roos Marie bedankt. We zijn met een groep en alle pups Intratuin Malden onveilig gaan maken. Wat een leerzaam moment voor de pups weer en verder genieten ze van het lekker buiten spelen.
Week 8 en 9.  Langzaam aan moesten we afscheid gaan nemen van onze rakkers. Het zestal waar we zo van hebben genoten. Alle hondjes hebben lieve baasjes gekregen en gaat het heel goed mee. Bij ons heerst het lege nestssyndroom. Ober had er bij de eerste en laatste wel wat moeite, maar inmiddels heeft ze haar draai gelukkig weer gevonden.
Er staan nog geen foto's in het fotoalbum.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Roos Simon Thomas-Paap | Antwoord 20.06.2015 20.24

Ha Ellen,ik wilde je nog even bedanken voor het gezellige ,maar ook goede gesprek wat we hebben gevoerd vanmiddag!
Met interesse en respect jouw Side gelezen!

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

29.06 | 15:57

Wat leuk dat er een halfzusje van Job in Gendt komt wonen Ellen!!

...
11.12 | 08:03

Beste Eddy en Jeannine

Links vindt u onder kopje dekreuen de gegevens van Guus (Doerak)

Hopende u hiermee geholpen te hebben en anders hoor ik hebben

Mabel

...
10.12 | 15:11

Is er ook informatie over papa guus

...
06.09 | 12:01

Als je een doesje wil van een fokker die al het goede in haar nestjes stopt dan moet je bij Ellen, Mabel en Walter zijn ❤️.

...
Je vindt deze pagina leuk