Op 18 juli zagen de pups van Bijou en Cecil Thijs het levenslicht. 4 reuen en 4 teven. Nadat we de eerste week 1 reu als teef hebben aangezien (grijze bandje, Mellila), kwam Mabel tot de ontdekking dat het een reutje bleek te zijn. Zijn naam werd veranderd in Madagascar. Hoe is zoiets mogelijk?
Heb ik het verkeerd gezien en bij de geboorte teef in plaats van reu gezegd, of eis er een fout gemaakt met opschrijven? Het ergste is dat ik ze tich keer per dag vast hebt. Wegen, knuffelen, masseren, aanleggen. Het blijft voor mij een raadsel dat het mij niet opgevallen is.
Mellila gaat tegenwoordig als Madagascar door het leven 😲

Bijou gaat een grote aanloop nodig voordat de pups geboren werden. Even was ik bang dat daardoor de bevalling te zwaar zou worden. Niets was minder waar. Onze Bijou liet de bevalling vlot verlopen.😘

De melk kwam snel en goed op gang, waardoor de pups goed groeien en met 6 dagen (normaal tussen 7 en 10) op het dubbele van het geboortegewicht zaten.

Inmiddels zijn de oogjes open. De kleinste van het stel Malta, was als eerste . Klein maar dapper, zullen we maar zeggen.
Deze week hun eerste wormkuur gehad 😮
Een volgende stap in het leventje is het lopen. Hier zijn ze driftig mee aan het oefenen.
Ze zijn nu net twee weken en wat doen ze het toch goed. Trots 🤩

Inmiddels zijn we de derde week in gegaan. ZE lopen volop, groeien goed, hebben hun eerste hapje op en gaan ze elkaar ontdekken.
Wat een leuke tijd😘

De vierde week gaan ze met sprongen vooruit. Omdat er twee nesten liggen, met 1 week verschil zie je hoe snel zo'n hondjes ontwikkelen. Ondertussen aan de babymousse, wat over een week uitgebreid gaat worden met geweekte brokken.
De puppiebezoeken staan op het programma. Als ze net zo enthousiast zijn als moeder, dan wordt de visite met open armen ontvangen.

Inmiddels de start van week 5 gehad. Voor de tweede keer de wormkuur en eind van deze week gaan ze de wereld verbreden door ook buiten de werpkist te gaan lopen.

Inmiddels zijn we belandt in week 6. Door de drukte is de website een beetje in de verdrukking gekomen. Inmiddels de foto's weer aangevuld en wat een leuke plaatjes levert dat weer op.

De pups doen het super, zijn inmiddels dagelijks buiten. Ze spelen volop en daardoor zijn de karaktertjes goed te onderscheiden. Sinds het weekend weet iedereen ook wel pup van de twee opties die ze hebben gedaan wie er in hun warme mandje zal komen.
De eerste puppie infomiddag is geweest, de dierenarts heeft inmiddels de entingen gedaan en de pups zijn gecontroleerd. 
Deze week gaan de pups beginnen met het lopen aan een riempje en gaan we intratuin onveilig maken.  


Er staan nog geen foto's in het fotoalbum.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

29.06 | 15:57

Wat leuk dat er een halfzusje van Job in Gendt komt wonen Ellen!!

...
11.12 | 08:03

Beste Eddy en Jeannine

Links vindt u onder kopje dekreuen de gegevens van Guus (Doerak)

Hopende u hiermee geholpen te hebben en anders hoor ik hebben

Mabel

...
10.12 | 15:11

Is er ook informatie over papa guus

...
06.09 | 12:01

Als je een doesje wil van een fokker die al het goede in haar nestjes stopt dan moet je bij Ellen, Mabel en Walter zijn ❤️.

...
Je vindt deze pagina leuk